Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

lördag 10 april 2010

Guldhjälmen till Hildur!

Bild: Hildur fotad på USM av hittills okänd.

Fantastiskt! Magnifikt! Roligt! Överraskande! Ja, allt på en gång! Hildur Karlsson, Bygdsiljums SK tog guldet över två åk i Duved idag! Tvåan Louise Jansson distanseras med ca 7 tiondelar i första åket men åker lite, lite snabbare än Hildur i andra åket. Totalt räckte det dock för att Västerbottens, ja hela Sveriges, just nu vassaste 96:a skulle ta hem sin första guldhjälm! Vi gratulerar!

Hildur visade redan under USM att hon kan åka fart. I störtlopps-SM åkte hon in på tredje plats bara hundradelar efter Magdalena Fjällström på andra plats. Segrare då var Louise Jansson, som formligen krossade motståndet i Tärnaby. Nu tar alltså Hildur en rejäl revansch i det mest kända ungdomsstörtloppet i Sverige.

Duved har stått värd för störtlopp under många, många år. Det är en perfekt backe för att utveckla fartåkare i. Den innehåller några mindre branter men är i det stora hela ett glidarstörtlopp med några fina övergångar, passager och långsvängar. Dagen till ära behärskade Hildur alla "element" i banan. Skitkul!

Imorgon väntar Super-G och det är inte alls en överdrift att Hildur är med i absoluta toppen igen. Hon har bra skidkänsla men vi får nog vänta oss en mycket revanschsugen Jansson! Spännande värre!

I helgen handlar det om många fina prestationer i regionen! Förutom Hildur är det Moa Holmgren som vinner storslalom övertygande och överraskningen Freddy Bergdahl från Boden gör det samma. I minst junioren Kristoffer Jacobsen, även han Boden, gör stordåd, fastän motståndet inte var det allra allra bästa. I Arvidsjaur har DM och lilla Inlandsspelen i GS och SL genomförts varifrån ovanstående resultat kommer ifrån. I Gällivare ryktas om fin prestation från bl a Max Gould i FIS-storslalom. Han har sänkt punkterna rejält i GS och snittar nu ca 60 FIS-points. Han blev 7:a senast i Sollefteås FIS och nu i Gällivare blir han 32.a i det starka startfältet där för övrigt Anton Lahdenperä vinner. Kul att det börjar bli bra stabilitet på Arvidsjaurskillen. Intressant! Hoppas kunna ge honom några linjetips på SM till veckan ;-)

Kört hårt därute!

2 kommentarer:

SofieGidlund sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SofieGidlund sa...

Grymt bra kört av Hildur! :) det är min mamma som har fotat bilden från störtloppet ;)