Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 25 april 2010

Fantastisk prestation av Lotta!

Maria P-H vinner Miss Lindvallen 2010 och Lotta Säfvenberg, även hon UHSK, visar på nytt att det inte är någon tillfällighet att hon kan matcha de allra bästa slalomtjejerna i Sverige! Hon är helt fenomenal! Hon punktar ner sig till drygt 11 FIS-points i Miss Lindvallen under lördagen och hon tar tredjeplatsen efter förebilden Maria Pietilä-Holmner och årets svenska mästare Anna Swenn-Larsson och har andra tid i andra åket, endast 3 hundradelar efter Maria. Hon slår för övrigt resten av den svenska eliten inklusive fjolårets segrare Anja Pärson.

Bild: Maria P-H banar väg för UHSK-åkarna (arkivbild)

Om man roar sig med att kolla in på senaste FIS-listan i slalom så finner vi, redan nu, Lotta Säfvenberg på första plats bland världens alla tjejer födda 1994. Hon "leder" på 17 FIS-points och gör nu en smått otrolig 11:a!!

Vilket gäng!
Bland de tretton främsta tjejerna finner vi inte mindre än tre stycken UHSK-åkare och på 17:e plats en fjärde och på 20:e plats en femte, trots att en av de vassaste saknas, Lisa Blomqvist. Enligt uppgift står Lisa över skidåkning resten av säsongen efter en ryggoperation. Vi får säkert se mer av henne under kommande säsong. Värt att nämna är att samtliga tjejer, förutom Maria och Felicia Rosén, återfinns vid Malungs elitgymnasium kommande säsong. Sedan tidigare finns Sara Ögren och Malin Selling och nu kommer alltså även Lotta och Lisa att "mönstra på".

Tom Pietilä och Rune Säfvenberg har verkligen lyckats med att skapa elitåkare av detta gäng! Lotta Säfvenbergs debutsäsong räcker kanske inte till en direkt kvalificering in i A-laget men resan tål att jämföras med Marias. Lotta inledde med seger och 29 FIS-points i sin debut i FIS i Tärnaby 2009, Maria inledde med en tredjeplats och 36 FIS-points i Tärnaby 2001. Under sin första säsong går Lotta från 31 FIS-points till smått otroliga 14 i kommande lista över slalomresultat. Maria gick i sin debutsäsong från 43 till 27 vilket säger oss ännu mer om Lottas prestation. Så vitt jag vet gick Maria mer eller mindre direkt in i landslaget och passerade aldrig rutan "Skidgymnasium". Maria debuterade i storslalom i Söldens världscup-premiär den 26/10-2002 endast 17 år gammal.

Klivet till absolut elit känns kortare och kortare för UHSKs senaste stjärnskott! Jag avslutar med stort GRATTIS!

Inga kommentarer: