Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 25 oktober 2010

När snön vräker ner...

Bild: Sölden i snö

När snön vräker ner finns inget annat att göra än att avvakta. Vi var förvarnade om vad som väntade. Det skulle snöa hela natten och göra det svårt att ta sig upp till glaciären på morgonen. Vi började med att skjuta på uppstigning en timme. Därefter, i morse, ytterligare beslut om en timmes väntan på ett besked från Kjelle Åhlen. Beskedet blev - ingen träning idag. 106 cm snö på glaciären, enligt websidan www.soelden.com, vittnar om snöovädret. Förra veckan, innan avresa, låg nivån på 48 cm.

Med dessa förhållande gör man rätt i att avvakta. Det fanns de som försökte ta sig upp till glaciären och efter stor möda tvingats kapitulera, därav ett svenskt gäng från Uppsala. Rapporter nådde oss att backarna och liftarna var stängda. Eventuellt har någon av liftarna trots detta besked startats under eftermiddagen men vid det laget hade vi sedan lång tid tillbaka, satt siktet på kommande dag.

Dagen blev istället en kombinerad fixardag med bla besök hos Sport4you där Zacks team servade oss under en timme. Det blev både pjäxbyte, finjustering och sulgjutning för en del. Några nöjde sig med ett avkopplande bad i det lokala badhuset och jag och Peter njöt en god mexikansk lunch innan vi plumsade upp till pensionatet för en efterlängtad Latte och arbete med Regionlägret för A-åkare i Kåbdalis 3-5/12.

Bild: Peter på väg genom snön mot Pension Gritsch

Alla mår bra och laddar för morgondagen som verkar erbjuda sol. Just i skrivande stund sitter ungdomarna och läser läxor gemensamt. Middag vankas, ingen nöd på oss med andra ord.

1 kommentar:

Ing-Marie sa...

Hoppas ni får bättre väder i morgon! mvh Ing-Marie