Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 21 oktober 2010

Österrike nästa!

Bild: Kåbdalis by night!

Nu packas de sista detaljerna inför Sölden 2010. Som vanligt känns det som att jag glömt nåt men det enda som egentligen är viktigt är - pjäxorna. Skidor går att hyra, kläderna att köpa och tandborsten och allt annat är heller inte av någon större vikt. Bara man inte glömmer pjäxorna! Varje gång jag reser hamnar pjäxorna närmast "kroppen", d v s de hamnar sällan eller aldrig i lastrummet på flyget. Man vet aldrig, de kan hamna på andra sidan jordklotet. Visserligen sker det inte så ofta men det händer. Pjäxorna förblir det "käraste" och får därför medfölja i kabinen. Hoppas att inte terrorlagarna skärps så att även detta kan anses som vapen, för då blir det problem.

I morgon startar resan från Arlanda kl 12:00. 25 timmar senare entrar vi dalen till Sölden, nästan samtidigt som årets premiärsegrare i Världscupen för herrar koras. Blir det Ted Ligety eller någon annan amerikan, eller är Didier Cuche still going strong? Ja, det återstår att se. På lördag eftermiddag, lagom till ankomst, vet vi.

Det blir sju dagars glaciärträning. Största delen i Tiphenbach-glaciären. Det är ett fint hang med bra lutning för ungdomarna/juniorerna. I år har vi 11 stycken ambitiösa åkare med på "tåget". En del A2or och en del juniorer. Vi kommer sannolikt att stöta ihop med en hel del seniorer från världseliten, vilket alltid är extra kul och krydda för en alpinist. Det blir friåkning under första halvan av veckan. En hel del övningar väntar men även en hel del GS-träning.

Vi åker med Sports Scandinavia som med många års erfarenhet av Österrike lotsar oss genom veckan med bravur. Med Kjell Åhlens kontakter finns alltid möjligheter! Det är ett tryggt sätt att bedriva träningsverksamhet där fokus är att få det mesta serverat så att vistelsen i sig kan fokuseras på sådant som är viktigt, d v s lära ungdomarna och juniorerna att ta nya kliv i sin utveckling. I år åker vi ganska sent. Snön produceras för fullt i Kåbdalis och ikväll flyttas kanonerna till nästa backe. Pistmaskinerna startas upp och en ny säsong står bakom "knuten". Lagom till när vi kommer hem har "kattskallarna" blandats ut och skapat ett bra underlag och vägen ligger då öppen för nästa steg i vår utveckling. Kika in på Sports Scandinavia via webben http://www.sports.se/

Håll utkik på bloggen, det kommer mera från Sölden!

Inga kommentarer: