Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 13 oktober 2010

Nu avlöser lägerverksamheterna varandra!

Nu är aktiviterna inom alpint i Regionen i allra högsta grad igång!

Lägerverksamheterna duggar tätt och det som bl a finns på listan i Region 1 är följande:

- Team SAP och Luleå Alpina A/jun/sen, Sölden 22-31/10 (V43)
- Distriktläger Norrbotten A, Kåbdalis 19-21/11 (V46)
- Regionläger Norr- och Västerbotten A/jun/sen, Kåbdalis 3-5/12 (V48)
- Fartläger för ungdomsgrupperna C-B, Arvidsjaur 14-16/1 (V2)
- Regionläger fart Norr- och Västerbotten A/jun/sen, Nalovardo 11-13/2 (V6)

Ett annat spännande läger är Masterslägret i Kåbdalis 25-28/11 (V47). För våra breddgrader är det första lägret av detta slag. Det finns ett stort intresse för "vuxenskidåkning" i alpin racingform och det finns framförallt ett stort intresse för Kåbdalis. Inte minst jag, skulle tycka det var roligt att få visa upp "pärlan", eller varför inte, "juvelen". Jag brukar från tid till annan lyfta fram "juvelerna" bland de alpina åkarna men detta är en juvel av annat slag. En juvel som med många år på nacken visar att ålder bara är en siffra på ett papper! År efter år utvecklar sig denna juvel, nu till något som vi aldrig vågat drömma om, så nära vårt kustland kring Norrbotten.

Inbjudan till lägret delges här, men skynda på att boka in aktiviteten! Det är snart snö i norrland och många vill åt den!

INBJUDAN TILL MASTERS (VETERANER)
Kåbdalis 25-28/11 (v47)
Är du redo att utforska norrlands skönaste ”alpby”, Kåbdalis?

Kåbdalis står idag för utveckling och framåtanda i alpina sammanhang, åtminstone om vi ser till norrland. Kåbdalis är alltid först i Sverige med snö, brukar det heta! I Kåbdalis finns en alpin racing-kultur, som inte liknar något annat. I Johan Gunnarstedts familj, som äger backen tillsammans med brodern Olofs familj, har alpin racing länge varit den enda sport, värd namnet.

Johan Gunnarstedts övriga intressen är bl a god mat och goda viner, som den skickliga krögare han är. I Kåbdalis finner du därför både klass och norrländsk byamentalitet. I år kryddas miljön i den lilla byn med Kåbdalis Working Camp där Rickard Renlund, tidigare Skidakademin i Tärnaby, numera agerar tränare. I KWC ingår idag ett flertal åkare, däribland Johans dotter Rebecka Gunnarstedt, europacupkillarna Fredrik Söderberg och Tobbe Steffensen samt inte minst 08:an Markus Skoog, som funnit sig tillrätta i byn, långt från den stora människobyn.

Nu har chansen äntligen dykt upp! Ett träningsläger för Masters i denna miljö, med Rickard Renlund som tränare, under fyra dagar. Johan Gunnarstedt har kommit med ett erbjudande som presenteras nedan. Offerten gäller förutsatt att vi blir 10 personer.

Vi bor i Näsberg, ski in ski out – som du knappast upplevt, se länk http://www.kabdalis.com/?s=nasbergk&hideright=1

Följande ingår i erbjudandet!

Boende i Näsberg, städning, sänglinne och handdukar ingår. Liftkort alla dagar torsdag till söndag med möjlighet till även kvällsåkning, om intresset finns. Rickard Renlund som tränare! Allt material ingår samt lanefee i alla backar efter sedvanlig planering. Videofilmning under delar av helgen. Se grovplan. Helpension med a´la carte middagar varje kväll, d v s tre frukost, tre luncher och tre middagar. Erbjudandet börjar med middagen på torsdag. Utöver detta vinprovning a´la Masters på lördagkväll! Slattarna från vinprovningen dricker vi till middagen!

Priset för allt detta är 3500 kr/person inkl moms.

Målet med Masterslägret är att åka mycket skidor och umgås i en trivsam miljö. På programmet finns ”banåkning”, se sid 2. Det finns fina möjligheter till både slalom och storslalom och även super-G. Grenvalen får Ni gärna komma med synpunkter på men min uppfattning är att vi bör åka minst lika mycket storslalom som vi åker slalom eftersom det är viktigt att ta chansen i såna fina backar. Detta kan Ni som sagt styra en hel del själva. Rickard står till vårt förfogande! Hur tar man sig till Kåbdalis? Det finns två sätt, antingen flyget + hyrbil eller bil hela vägen. En bra och bekväm variant är att hyra en minibuss för nio personer för torsdag-söndag med hämtning och avlämning på Luleå Airport. Det är 13 mil från flygplatsen. Jag kan också hämta ett gäng på fyra personer i min bil. Lasse Hedberg söker just nu någon som vill vara med och dela på en bil/minibuss.

Detta är ett unikt tillfälle för Region 1-Masters! Ta chansen häng med på ett udda äventyr! Släpp "tyglarna" och bli med!

Utkast till program:
(Detaljändringar kan ske)

Torsd 25 nov 12:00 -- Samling under dagen. Friåkning och utforskning av berget.
18:00 Välkomststund, umgänge och teori/tekniksnack i trevlig miljö
19:30 A´la carte middag

Fredag 26 nov
09:00 --11:00 Banåkning under ledning av Rickard Renlund
13:00 --15:00 Banåkning under ledning av Rickard Renlund
17:00 – 18:00 Banåkning under ledning av Rickard Renlund
18:00 --19:00 Sammanfattning, afterski och bastu/samkväm i Näsberg
19:30 -- A´la carte middag

Lördag 27 nov
10:00 --12:00 Banåkning under ledning av Rickard Renlund
14:00 --16:00 Banåkning under ledning av Rickard Renlund
17:00 --18:30 Sammanfattning, afterski och bastu/samkväm i Näsberg
19:00 --20:30 Vinprovning
21:00 -- A´la carte middag

Söndag 28 nov
10:00 --12:00 Banåkning under ledning av Rickard Renlund
13:30 --14:30 Banåkning under ledning av Rickard Renlund
15:00 Avslutning och hemresa


Välkommen till Kåbdalis!

Om Ni har funderingar så går det bra att ringa när som helst! Först till kvarn! Anmälan via min mail par.gabrielsson@vattenfall.com senast den 22:a oktober. Jag ser helst att Ni svarar så fort Ni kan ;-)

Med vänlig hälsning


Pär Gabrielsson
070-223 63 63
För mer info inför och under helgen, håll utkik på bloggen
http://masterskier.blogspot.com

Inga kommentarer: