Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

lördag 31 januari 2009

När drömmar går i uppfyllelse!

Att få åka utomlands och representera ett svenskt landslag i 17:e upplagan av Trofeu Borrufa är stort!

Känslan att vara där, i Andorra tillsammans med åkarkompisar från andra delar av skidsverige och "matcha" mot ett antal andra internationella skidåkare i en backe långt, långt, långt hemifrån, bör ge en särskilt ljuv känsla. En slalombacke med en fallhöjd på 140 meter, lite tuffare än Luleås 125 och kanske lite mindre brant än Storklinten i Boden... En Super-G bana med fallhöjd 400 meter och åktider på över minuten vilket kanske påminner lite om Dundrets knappa 400...

Känslan att vara på plats och tävla internationellt, för första gången utomlands, måste ha pirrat rejält för Sarah Olsson från Vännes. Hon tog sig dit som "underdog" (läs tidigare inslag i Masterskier.blogspot.com) och hör å häpna, hon ställde skåpet där inte minst västerbottningarna helst av allt ville ha det! Hon tog GULD och inte bara en gång utan TVÅ gånger!

Sarah Olsson vann såväl paradgrenen slalom som super-G:n. I storslalom blev hon dessutom 3:a och noterades för den snabbaste tiden i andraåket. Hon lämnade övriga svenskor långt efter sig vilket också ger ett kvitto på hennes kapacitet. De andra svenska tjejerna har på samma grunder som Sarah tagit sig vidare från Team Futures centralläger 2. De antogs alla ha kapacitet att sätta Sverige på kartan ännu en gång, denna gång i bergskedjan mellan Spanien och Frankrike, Pyreneérna.
STORT GRATTIS, Sarah! Vi är alla imponerade, även vi Pitebor!

För att följa Sarahs framfart i Andorra kan ni gå in på hemsidan:
http://www.borrufa.ad/

Resultatlistor GS: http://www.borrufa.ad/clasif/2009/GSD2.PDF
Resultatlistor: SG: http://www.borrufa.ad/clasif/2009/sgd2.pdf
Resultatlisor SL: http://www.borrufa.ad/clasif/2009/sld2.PDF
PS. Du överträffade min Andorra-svit från Veteran-VM 1998! Då blev det silver, silver och brons.

Inga kommentarer: