Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 14 januari 2009

Sarah Ohlsson slår ur underläge!

Att Sarah Olsson, AK Vännes Alpina, kunde åka fort visste många av oss men att det skulle räcka hela vägen till Europa direkt efter Centralläger 2, som en av Team Futures "produkter" säsongen 2008/2009, ja det var för mig ett överraskande och mycket positivt besked. Hon var nog lite av en "underdog" som jag antar inte alls förväntade sig en självskriven plats i denna skara av duktiga ungdomar. Tjejen från Vännesby är dock en riktig "killer" med humör. Hon ger alltid allt och det måste ju löna sig. Slalom är hennes starka gren men hon kommer att tävla i såväl slalom, storslalom som Super-G borta i Pyreneérna. Andorra står nämligen värd för den internationella ungdomstävlingen som går av stapeln månadsskiftet januari/februari. Sara är född 1994 och är en av fem västerbottningar som får chansen i ett första läge. Det går fler "tåg" till Europa, för de tjejer och killar som presterar bra under tävlingsserien för ungdomar samt i det avslutande USM:et i Vemdalen i mars. Vi får hoppas att några av de norrbottniska åkarna kliver fram ur skuggan av de duktiga västerbottningarna.

Hatten av för Västerbottenstränarna som får ta åt sig en del av äran för tösens framfart, inte minst Tomas Edeblom. Masterskier.blogspot.com gratulerar förstås! Vi i Norrbotten får stoltsera med Jesper Ask, IFK Arvidsjaur, som vi hoppas, under säsongens USM-kval, skall visa var skåpet skall stå.

Inga kommentarer: