Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

lördag 17 januari 2009

Sofia Öquist topp fem!

Fyra tjejer från Region 1 kom vidare utomlands med Team Future efter den senaste urgallringen vid centralläger 2 i Funäsdalen. Tjejerna Lisa Blomqvist, Lotta Säfvenberg, Alexandra Sjöström som Sarah Olsson placerade sig i topp i säsongens första USM-kval i Nalovardo i helgen. Förstaåringen Magdalena Fjällström från Tärnaby trängde sig in i toppen men det mest glädjande för oss norrbottningar är att Sofia Öquist klev fram och utmanade.

Femteplats efter första åket och slutligen en sjätteplats på lördagen och en fjärdeplats på söndagen, bekräftar det vi redan vet. Sofia har mycket känsla och skidåkning i sig och det gäller bara att få fram det när det gäller som mest. Hon vet tekniken men måste våga "vinna". Kom igen Sofia, du tillhör de bästa i regionen. Ta i ordentligt och visa detta varje gång du ger dig iväg från start hädanefter!

Det finns mer i denna tjej! När hon blir tuffare på skäret i fallingen kommer hon att pressa tiderna. Hon har mer att ge i varje sväng men måste bl a våga mera för att få fram det. "Självförtroenderörelsen", lyssna till Torgny Svenssons definition på rörelse i sportradion, måste övas upp. Sekvens- och linjeträning samt träning i tuffare backar är en lösning som jag tror stenhårt på.

Sofia har chans att putsa resultaten om hon blir mer bestämd i sin åkning. Flackåkning är hennes "bakgård" och Nalovardo faller inte på mer än Vallsberget i Piteå när man väl tagit sig igenom de sex-sju första svängarna men det är just dessa svängar som måste tränas upp. Distriktmästerskapet går i Boden och nästa USM-kval går i Tärnaby. Lägg upp träningsplanen redan nu, då kan du vara med och slåss med de bästa.

Inga kommentarer: