Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 22 januari 2009

Piteå Alpinas framtid stavas Emma-effekten!

I helgen väntas LVC-kval i Piteå för C- och B-åkare. Piteå Alpina ställer upp mangrant med totalt 23 st åkare och jag är tämligen säker på minst två klassegrar, kanske tre. Hemmabacke är betydelsfullt och träningsdosen hos ungdomarna är tämligen hög. I Piteå Alpina, till skillnad från många andra klubbar, har åkarna minst 2-2,5 timmars träning vid varje tillfälle och dessutom upp till tre tillfällen per vecka för den som är ambitiös. Under dessa 2,5 timmar hinner åkarna både friåkning, kvalitativ träningstid samt återkoppling från duktiga ledare. Det råder ett lugn över träningarna och det är ett av skälen som det blir medaljregn i pitebacken i helgen. Att backen är lagom svår och medger skärande svängar även för en 8-10 åring är ett annat skäl.

Piteå Alpinas framtid stavas "Emma-effekten". Vad menas med det då? Jo, Piteå Alpina arrangerar i år, för fjärde året i rad, skidskola för barn mellan 6-14 år. Säsongen 2006 "mönstrade" bl a en 10-årig tjej vid namn Emma på skidskolan och redan när hennes fjärde skidsäsong precis inletts är hon en av kandidaterna till ett guld i hemmabacken. Skidskolan i Piteå Alpina har lyckats i och med "framgångssagor" som detta exempel och förhoppningen finns att det skall komma fler som henne.

Målet med skidskolan är att få fler aktiva och att de skall bli duktiga tävlingsåkare. Att börja åka skidor sent är inget hinder bara man får bra vägledning tidigt i karriären. Det handlar bl a om rörelse, det har vi hört förr. Emma har en fin rörelse i sin storslalom och jag sätter en slant på henne på söndag och även i framtiden.

Lycka till i helgen Palpare!

PS. Själv packar jag och sonen bilen och åker till Hassela för två FIS storslalom. Inget guld i sikte men väl punkter under 100. Moa förblir i viloläge pga sin brustna lårmuskel men hoppas komma tillbaka snart igen. Hon får nöja sig med att heja fram klubbkamrater i helgen!

1 kommentar:

Mikael Eklund sa...

Grattis till punkter under 100
Mvh
Mikael