Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 27 oktober 2011

En bra dag på jobbet!

Team SAP i Sölden 2011

Idag stod "examensprovet" på programmet. Efter flertalet dagar med långa skidor på fötterna fick vi vad vi eftersökte! En dag i solen med en storslalombana från Panoraman på 3200 möh. Underlaget var bra trots gårdagens lilla snöfall. Vi hade bana tre bland totalt sju banor. Orienteringsförmåga krävdes. Team Palander var på plats, amerikanerna med främst Warner Nickerson samt ett flertal norska team fanns också där. Även Luleå Alpina hade en bana för sitt gäng, kul! Jag fick för övrigt chansen att språka med Warner. Han missade andra åket i WC-racet med två tiondelar av en sekund men trots detta, en glad och trevlig prick som befäster uttalandet om att amerikaner är ett jäkligt trevligt släkte!

Peter Mellgren var mycket nöjd med dagen. Bra prestationer om än inte en toppendag för alla. Sån är den alpina sporten, ibland mindre bra dagar och ett ständigt sökande efter den rätta känslan, andra dagar klockrent! Reflektion är "moder jords" lösning i dessa stunder. Keep up the good work!

Själv tog jag chansen idag! Har väntat på rätt tillfälle och idag fanns den rätta känslan där. Pigg, alert, sol, dressat, d v s bra förutsättningar rakt av! Åkte åtta åk varav tre-fyra riktigt bra och ett åk superbra! Otroligt tufft med andningen i målgång. Det suger otrolig kraft att ta ut sig maximalt på denna höjd. Banan var ca trettio käpp och det var precis vad krafterna räckte till. Filmbevis kommer!

Publicerar några sköna bilder på ett glatt gäng!





Mödan värd

Inga kommentarer: