Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

lördag 8 oktober 2011

Söldenpremiär!

Nu närmar sig nästa alpina aktivitet med stormsteg! Här hemma verkar värmen hålla i sig den närmaste veckan, förutom i Kiruna där kanonerna faktiskt startats redan. Snösprutet från kransarna på kanonerna i Kiruna går inte att ta miste på men "håller" det? Ingen riktig kyla verkar vara på ingång men det ser definitivt ut som om de tillhör "vinnarna" i år!

I Juvass ser det ut att snöa ymningt, om man tar fasta på SMHIs status för området. Enligt hemsidan öppnar de på måndag, endast en dag före Kirunas första utsatta träningstid i Loussavaara-backen (!). Det går framåt för Norrbotten! Sölden och närliggande alper får just ny mycket snö och det gläder mig särskilt! Kåbdalis Working Camp (KWC) med Luc från International Racer och Rickard Renlund befinner sig i Stubai, där bl a Piteås Lotta Sundqvist deltar. Skolan på Strömbacka får vänta. Det goda livet går före.

Bild: Sölden

Om ca 14 dagar står vi där, vid en av Söldens "Big 3" och knäpper spännen med adrenalinet rusande i kroppen. Jag ser verkligen fram emot lite storslalomsväng och hoppas på bra underlag. Peter Mellgren är som vanligt med oss i Team SAP och det vankas bra träning. Får vi så fint som vi hade ifjol är det ren vinstlott!

Följande åkare är klara för Sölden och Team SAP 2011.

Mica Eriksson-Nyberg
Erika Palovaara
Moa Gabrielsson
Nea Lundmark
Viktoria Johansson
Olle Hahlin
Max Löf
Anton Westling
Isak Sällström

Nio stycken åkare som tillsammans med Luleås åkare, ca 10-12 st, åker ner till Sölden. Än finns platser kvar! Hör av Er om Ni har intresse. Oavsett region så tar vi hand om Er och ger Er en bra upplevelse. Enda kravet är att du är ambitiös och har ett mål med din skidåkning. Ca fem platser återstår.

Kika in Sölden!
http://www.soelden.com/main/EN/SD/WI/index.html

Kika även in på länken över "aktiviteter" i backarna runt om i landet.
http://www.webbkameror.se/skidkameror/index.php

Inga kommentarer: