Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 26 oktober 2011

Uppe bland molnen!

Storslalom kan vara som en orientering...

Dagens aktiviteter i Sölden kom till korta pga ett lågtryck som passerar dalen. Nattens regn blev till ca 1,5 dm snö på glaciären. Jag och Peter var dock tidigt ute och tog en plats i liftkön upp till toppen, för en plats bland hukade spekulanter på bansträckning. Först i kön, en annan "finskflaggad" norrbottning i form av Nisse Grym. De stod i kön redan när vi såg ljuset efter vår tunnelfärd genom berget till Tiphenbach. Nisse, först, som vanligt! Det visar kraften i en norrbottning!

Vi fick till en bra GS-bana i Panoraman från 3200 meters höjd. Sikten var dock inte den bästa. Vi kan säga att vi var uppe bland molnen och åkte men vi är trots allt rätt så nöjda. Åkningen var ok från de allra flesta, trots förutsättningarna.

Dimman kom och gick i Panoraman

Det blev ett behövligt break i eftermiddags. Vi passade på att avsluta dagens träningspass redan vid 12:00 med tanke på att det blir sol igen imorgon. Vi väljer att spara på "krutet" och kommer igen vässade till tänderna imorgonbitti! På programmet står lägrets sista storslalompass, därefter tar vi på oss de korta skidorna. Olle och Max gick till badet med Luleås åkare och ledare medan övriga hittade på andra aktiviteter.

Ikväll har vi haft videoanalys där Peter utifrån lägrets grundsyfte diskuterat utvecklingen för respektive åkare. Alla har fått välbehövliga hjälpmedel inför morgondagens åkning och det ser riktigt bra ut. Åkarna är nöjda och har visat på god självinsikt, vilket är ett bra "hjälpmedel" i sin personliga utveckling till en bättre skidåkare. Peter och jag är också mycket nöjda och glada med lägrets första halva, likaså de föräldrar som följer med. Vad mer kan man begära!

Auf wiedersehen!

2 kommentarer:

Fam Löf sa...

Hör att Max stortrivs! Hoppas vädret är bättre imorgon så ni får en härlig skiddag. MVH Fredrik o Anneli Löf

Master skier sa...

Va bra att han tyckte om lägret! Vi hade en grym vecka och alla ungdomar kämpade verkligen jättebra! Det var en fröjd att få vara med och se dem ha kul, utvecklas och binda band mellan varandra.
Vi hörs så snart kylan biter tag! /Pär