Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 9 november 2011

King of the slope!

Är det du? Kungen i backen?


Nu är den lanserad även på Vattenfalls interna sida, läs presentation här nedan. Bl a Jon Olsson har varit med och utvecklat appen och det råder nog ingen tvekan om att hans influenser till produktens funktioner är många. Jon är ju den åkare som lägger mest tid på friåkning bland våra alpina stjärnor. Han är också den som sannolikt påverkar och förändrar beteendet hos många andra världsstjärnor, d v s att börja åka mera fritt! Friåkningen är en underskattad metod till utveckling av "skillsen". Jag är helt övertygad om att många skulle bli mycket bättre med hjälp av mera friåkning snarare än ett 100 %-igt "bombande" i bana träningsdag efter träningsdag.

Kan detta vara ngt för dig! En app som håller koll på allt du företar dig i backen?

Läs Vattenfalls presentation.

"Vattenfalls nya mobilapp ”King of the Slope” är ett måste för alla som gillar att åka skidor. I den finns nyttig information, det går att använda sociala medier och söka efter skidorter.

Vattenfall sponsrar det svenska och det internationella skidförbundet. Appen som kan laddas ner av alla som har en smartphone har tagits fram som en del det samarbetet. King of the Slope har testkörts av det svenska alpina landslaget.

King of the Slope mäter bland annat fallhöjdsmetrar och längd på åken. Resultatet kan sedan jämföras mot andra åkare, på samma skidort eller runt om i världen. Resultaten är enkla att dela via Facebook eller en banner som finns att ladda ner till privata hemsidor eller bloggar.

– Vi vill att alla åkare ska ha glädje av King of the Slope, oavsett hur bra de är, hur många de är och vart de än åker skidor. Nu har alla utförsåkare chansen att bevisa vem som åker mest och bäst i familjen, kompisgänget eller bland alla andra åkare, säger Linus Almqvist, Head of Brand Communication & Partnerships.

King of the Slope går att använda överallt. Tusentals skidorter finns registrerade i appens databas och via GPS ställer den själv in sig på det skidsystem där åkaren befinner sig. Dessutom kan vem som helst lägga till sin egen favoritort i appen via Vattenfalls hemsida.

Mobilen behöver inte vara uppkopplad via dataroaming när man åker vilket skulle kunna bli kostsamt. Tack vare en GPS-funktion synkroniseras data från genomförda åk så fort mobilen har mottagning eller wifi-uppkoppling. Appen fungerar även då mobilen är i låst läge och passar därför perfekt i skidbyxfickan.

King of the Slope finns tillgänglig i Appstore och Android Market. Hittills har den laddats ned mer än 7 000 gånger på knappt två veckor och toppar listan på Appstores sportsektion".

Inga kommentarer: