Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 25 november 2011

Träningsläger för likasinnade

Fri översättning av ordet veteran...

...En veteran (från latin Vetus, som betyder "gamla") är en person som har haft lång eller erfarenhet inom ett visst yrke eller område, Kan nämnas militära veteraner, dvs en person som har varit eller som tjänstgör i de väpnade styrkorna, och har direkt exponering av handlingar som militär konflikt, allmänt känd som krigsveteraner (även om inte alla militära konflikter, eller områden där väpnade strider äger rum, är nödvändigtvis kallas "krig").

Dagen i Kåbdalis enda backe, Beccabacken, har stundvis inneburit en strid för ett gäng skidsugna Masters. Ingen strid som innebar att vi gick ut som förlorare utan snarare med ett brett leende. Backen håller god klass. Underlaget är hårt under den fem centimeter lösa ytan. Halva backen balkades lyckosamt igår kväll av nästa generation Gunnarstedts vilket visar på att kontinuiteten i anläggningsdriften finns där. John Gunnarstedt och hans medhjälpare balkade backen på 1 timma och 15 minuter. Bra jobbat! Kylan undert natten kröp ner till ca -3 men backen tog ihop bra.

Gårdagens inledning på Masterslägret bjöd på en fantastiskt tre-rätters middag och några riktigt goda glas vin. Såväl Rickard som Johan och Luc fanns till bords och kvällen var grym. Luc Pelletier och Rickard Renlund avslutade kvällen med att berätta om morgondagens utmaningar. I grunden var det Kåbdalis Working Camps och i synnerhet Luc Pelletiers tekniska utsiktspunkter som beskrevs, vilket vi tyckte var mycket intressant! Vi gick in i dagens träning med en hel del grundtankar och dagen slutade, trots ett ymningt snöfall på eftermiddagen, klart godkänd.

Årets premiär på hemmaplan startades således ganska raskt med långkäpp slalom, en helt ny upplevelse och en ganska tuff sådan. Normalt är storslalom den gren som "triggar" igång skidkänslan men som väderläget varit under hösten så är det bara gilla läget. Med tanke på att backen var bar fram till föregående vecka är det smått fantastiskt. Ett dygn mindre och vi hade hittat på något annat i helgen.

Vi har nu avslutat vår videosession, snön har slutat vräka ner och en tvårätters alácarte väntar på att bli intagen. Grabbarna är mycket nöjda och imorgon kliver vi som vanligt upp 6 och går till "jobbet" kvart i 7. Vi hoppas förstås att underlaget skall vara bra men en decimeter tungsnö lär ge oss några plogningar innan vi kommer ner på den hårda ytan.

Ikväll slocknar vi ovaggade.

Avslutar med en intressant "snutt" som Luc Pelletier precis gav mig. Luta Er bak (!) och njut av en amerikansk teknikvideo. Always the hip in front of the bindings, blir dagens slutord.

Early season on snow alpine drills from Flip30Films on Vimeo.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kul att ni kunde genomföra lägret. Man blir lite avis då vår Vemdalen resa blev inställd denna helg.

Det är verkligen en bra instruktionsvideo. Jag tar med mig några övningar till nästa gången på snö!

Kul att vår landslagsåkarinnor gjorde så bra ifrån sig senast.
Även Jon har visat att han är synnerligen duktig. NorAm plats 16 när 22 av världen 40 bästa är med placear ju Jon på typ topp 3 plats i GS i Svedala.
Borde inte Anders Sundqvist ge mer cred till Jon?

Mvh
Peter (som planerar Masterstävlingsdebut 2012)