Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 1 december 2011

Premiär för tävlingssäsong!

På hemmaplan i Kåbdalis går sveriges första FIS för säsongen och Kåbdalis absolut första internationella stortävling. Eldsjälarna i IFK Arvidsjaur står som de lycklige att "klippa bandet" samtidigt som familjerna Gunnarstedt kan pusta ut efter alla sydliga vindar! Snudd på fullt startfält bland killarna och en rejäl grupp tjejer skall avgöra vem som är premiärsnabbast! Startfältet är mycket bra och håller internationell prägel, dessutom. Hur går det då? Banan blir ganska lång, sannolikt 55sek för herrarna och något längre tid för tjejerna. Är det fysen som avgör igen?

Skall hemmahoppet Rebecka Gunnarstedt kunna gasa på obehindrat efter sin skada hon ådrog sig förra helgen? Kommer de unga juniorlandslagstjejerna Lotta, Lisa och Pauline att visa att de tagit ytterligare ett kliv mot absoluta eliten? Med Maria PHs bedrift från Aspen så råder det inget tvivel om att UHSK-tjejerna har vind i segel. På killsidan skall det bli kul att se Luleås stolthet och Norrbottensesset Daniel Steding i hård kamp med kanske, Steffensson! Tobbe är på "G" och satsar hårt mot europacupen och har säkert bestämt sig för podiet. Bröderna Öster från Djurgården eller kanske Vitesseåkaren Emil Johansson vill vara med i matchen. Hur som helst blir det otroligt tajt i killklassen! Spännande värre. Hoppas på bra banor och bra underlag med många åkare i mål.

På den stora arenan är det dags att starta upp igen! Borta i Amerika körs det för fullt och en enormt duktig 95a har gjort succe därborta! För två år sedan dominerade hon Trofeo Topelino i Italien och nu slog hon senast till i Aspens WC-slalom med en åttonde plats. Mina damer och herrar, Mikaela Shiffrin har vuxit in i eliten över en natt! Henne får vi se mycket av framöver, hoppas hon klarar pressen från all uppståndelse.

En annan mycket glädjande nyhet är att AK Vännäs egen John Eklund imponerar igen! ... i Skicross! Landslagsledningen har gett honom chanser att visa vad han går för med bl a ett antal läger med landslaget, både utomlands och i Björnrike. John svarade genom att prestera mycket bra... Efter testomgången tillhör nu John "Utmanarlaget" och belönas i första hand med Europacupstarter, inom kort. Fantastiskt roligt! Snabb i starten och okonvetionell i åkningen, det bådar gott! Men se upp, ungtuppar plockas snabbt i cirkusen så håll koll med ett par extra ögon i nacken och väx in i uppgiften. Det kommer mera på bloggen allt eftersom. Vi känner igen en "stjärna" när vi sett den! Storslalom, Scicross och fart står på agendan för John i år. Det är så att man får gåshud!

Sänder en bild över den alpina WC-säsongen. Let the show begin!

Inga kommentarer: