Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 5 december 2011

Vilken underbar mardrömsstart!

Den gångna helgens FIS-premiär började i fantastisk dur men avslutades i ett oväntat moll. Från vackert väder och fantastiskt underlag till äckligt besvärligt som bara en vinteridrott kan vara. Det utvecklades till och med till ett smått helvete för en ärrad arrangör som IFK Arvidsjaur. Lördagens solsken och hårda underlag förbyttes till snö, dimma och småtjurigt väder under söndagen, med dåliga strömkontakter och en låång, låång väntan på start, för såväl tjejer som killar.

Men det positiva skall inte skylas! Fantastisk lördag i ett fantastiskt fint slalomhang, som sagt! Backen som mötte mig på fredagkväll såg mycket inbjudande ut och det råder inget tvivel om att Kåbdalis har en superbra FIS-backe. Lägg därtill det roliga storslalomhanget som slutar nere på isen. Det testades redan ifjol och håller ENL-status vilket ger stora möjligheter för distriket och regionen. Däremot finns en hel del detaljer att förbättra vad gäller radiokommunikationen. Jag har ingen insikt i vad som behöver göras med det krävs ett kvalitativt arbete för att bottna i en hållbar lösning.

El doktor Leffe ryckte in på söndagen och försökte ställa allt i sin ordning bland kontaktsvårigheterna och lyckades slutligen. Han bedyrade dock sin oskuld till det egentliga problemet. Leffe hann rycka ut en andra gång och förbättra sitt "kompsaldo" när fröken Olsson från Vännäs fick för sig att DNFa och kapa tidtagarkabeln. Återigen väntan, väntan och väntan... En del funderade nog på att åka hem i det ögonblicket, med all respekt. Vägen hem var lång för många. Men till slut kom det igång och alla race kunde genomföras. Stor eloge till arrangören för ett synnerligen hårt och pressat arbete.

Roligast under helgen var bl a underlaget och vädret på lördag men även Emil Johanssons seger. Jag hade honom som tippad vinnare bland några fler. Kika in på Emils hemsida och följ honom på hans väg mot Europacupen.

http://www.nsalpin.com/

Emil studerar vid akademin i Tärnaby och gör sitt 8e år i Tärnaby. Han stormtrivs och menar att Tärna är det bästa ställe på jorden om man har ett riktigt "alpinhjärta". Jag tror honom!

På tjejsidan imponerade Lotta och Lisa, från vinnarklubben UHSK, i en klass för sig. Lotta vann lördagens race och Lisa fick vinna söndagens. En skada satte stopp för Lotta på söndagen men vi hoppas att det inte är något allvarligt och att hon är tillbaka inom kort. Alltid kul att titta på övriga regioninsatser och inte minst 96ornas entre till FIS. Mycket bra resultat av både Sofie Gidlund och Mica Eriksson-Nyberg bland annat. Båda två ner under 100 på sin första tävling vilket är riktigt bra. Nya målsättningar direkt! Bästa 96a på damisidan blev Lisa Hörnblad från Bjästa, en tjej som vant sig vid att vara i topp. Läs USM ifjol och se tillbaka till åren som B-åkare. Tjejen har goda förutsättningar i framtiden och har sökt in till Järpens elitgymnasium nästa år. Det skall bli kul intressant och kul att följa hennes och de andra 96ornas framfart under säsongen. Det är ett tufft år med hårt arbete som väntar. Endast ett "alpinhjärta" överlever.

På killsidan var Danne Steding med bäst på lördagen med en 6e plats. 3e bästa tid i andra åken men Daniel kan bättre! Han har haft en skada i ett ledband i foten efter innebandylir på läger i Europa. Nu är han i stort sett frisk efter skadan, som tog en månad att läka, och kan fortsätta sin resa mot toppen. Vi håller tummarna i Norrbotten!

Det blev en premiär att minnas och glömmas för de allra flesta. Nu går cirkusen vidare mot Kiruna som bjuder till kvällstävling torsdag och fredag. Lycka till!

Inga kommentarer: