Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 5 december 2011

En till fjällvindare på turné!

Ni som undrade var Magdalena Fjällström befann sig i helgen, kan sluta undra. Hon är på turné i Europa och kör första racen under morgondagen, måndag. Europacupen går av stapeln i Zinal, Schweiz. Vi håller tummarna i regionen för denna grymma tärnatjej som går i Anja och de andra duktiga fjällvindarnas fotspår. Här på bild centralt placerade högst upp på pallen! Vi hoppas få ser mer av det!

Kolla länken och kika in på Monnes egen FIS-status.

http://www.folkbladet.nu/276495/2011/11/30/monne-far-chansen-i-europacupen

http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=AL&competitorid=164372&type=result&rec_start=0&limit=100

Värt att notera! Ett riktigt alpinhjärta kan ta en vila men kommer förr eller senare alltid tillbaka. En annan fjällvindare som är med i matchen igen är Bengt Fjällberg! Jag fick i helgen nöjet att skaka hand och småprata med legenden från Tärnaby som tydligen myntade uttrycket som verkligen beskriver på vilka små marginaler vi alpine racers lever. Bengt bor i Sundsvall men ansvarar numera för tränigen vid det nationella idrottsgymnasiet (NIU) i Svenstavik med bas bl a i Klövsjö. Riktigt roligt! Uttrycket då... "inskia släfft". Den kommentaren e go och då är man illa ute.

Fakta
Bengt Fjällberg gjorde sitt livs tävling den 7 februari 1982 i Schladming, Österrike. Världsmästerskapen i slalom avgjordes och Bengt Fjällberg tog en bronsmedalj. Slalom-VM:ets prispall det året bestod därför av två åkare från Tärna IK Fjällvinden. Segern tog Ingemar Stenmark, tvåa var Bojan Krizaj, Jugoslavien och trea alltså Bengt Fjällberg. Förutom bronsmedaljen i VM, har Fjällberg bland annat 2 andraplatser i världscupen på sin meritlista.

Kolla in reportage angående Bengts nya jobb i den alpina cirkusen.

http://mobil.op.se/Default.aspx?pageid=83&parentid=0&link=1.4170473

Inga kommentarer: