Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

tisdag 6 december 2011

Hemmacupen byter namn!

Fjolårets succécup får ett nytt "ansikte" och namn! Hemmakoncernen med Hemmabutikerna tackar för sig efter ett år i den alpina cirkusen och in kliver ingen mindre än Polarbröd. Polarbröd, med säte i Älvsbyn, är känt av de allra flesta svenskar, för att inte säga alla!

Polarbröd gillar tävlingar och vi gillar bröd! Det ger en bra grund för ett långvarigt samarbete, anser vi i organisationen. Kolla in på deras hemsida och "gotta" Er i den förnimmande brödlukten och deras små tävlingar.

http://www.polarbrod.se/tavlingar.aspx

När det gäller cupen så är den i stort sett oförändrad, förutom namnet då. I år har fyra av fem tävlinghelger ENL-status vilket vi hoppas skall locka bl a skidgymnasierna till cupen, framförallt årgångarna 1995-1994 och framförallt alla som "krigar" ovanför FIS-points 40. Vår förhoppning är också att varje arrangör har ett eller annat "äss" i rockärmen som kan komma och förgylla tillvaron för övriga juniorer. I cupen ingår även en nationell farttävling som går i Nalovardo, Sorsele. Passa på att åka även den då den förutom viktiga poäng även ger bra träning inför säsongens övriga farttävlingar.

Utvärderingen från föregående år gör gällande att cupen på mycket bra sätt fångat intresset hos juniorerna genom bra möjligheter till förbättrade FIS-punkter, bra banor och fina förhållanden i övrigt.

Prissummorna är desamma som tidigare. Vinnarna av cupen får ett stipendium på 5000 kr. 2an till 6an får även de slantar i stipendium. En viktig ändring är dock genomförd. Stipendier kommer i år inte att utdelas till kategorin åkare äldre än 29 år. En bra ändring då pengarna gör mest nytta hos juniorerna, förstås. Prisseremonierna kommer att ses över inför kommande tävlingar. En del ändringar är på "G", i samråd med varje arrangör.

Kika in på hemsidan, som fortfarande kan nås från fjolårets adress www.hemmacupen.se. Sidan är under bearbetning. Kolla in tävlingsprogrammet!

Inga kommentarer: