Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 19 december 2011

Marcels tåg mot toppen!

Han är i storform och han motar atacken från alla andra nationers stjärnor. Ingen var riktigt nära idag i Alta Badia, fastän han slog av på takten i andra åket. Myhrer gjorde en kanoninsats och placerade sig som fyra endast ett fåtal hundradelar från pallen. Fjolårets slalomkanon och regerande världsmästare Jean-Baptiste Grange är en bra bit bakom och det råder inget tvivel om att Marcel hittat nåt riktigt speciellt i år. Han är född 1989 och är yngst av topp 10 och han är ganska säkert hela Österrikes "gunstling" nu när Benni Raich inte längre levererar. Se Marcel Hirschers statistik det senaste året.

För att få en ytterligare dimension av Marcel Hirschers omänskliga förmåga, kika in på denna youtubelänk. En heelt fantastisk åkning där självförtroendet är en stor faktor för att beskriva hans flyt. "Självförtroendefaktorn" är underskattad och är ett mycket stort skäl till varför stjärnorna skiljer sig åt. En annan Österrikare är inne i samma flyt, på damsidan härskar Marlies Schild!



Riktigt kul, med svenska ögon, är att UHSKs Johan Pietilä Holmner och Tim Lindgren gjort Alta Badia-premiär och att Sverige ställde upp med fyra killar i storslalomracet, vilket tyder på att det är en viss nyordning i Svenska landslaget. Det sjuder sannolikt stor optimism i en annars svag gren för de svenska herrarna trots att resultaten i Italien inte talade särskilt positivt. Tim Lindgren fick chansen men DNFade i 1a åket. Vi har en bit kvar innan bägaren med "självförtroendefaktorn" är fylld likt Marcel Hirschers.

Inga kommentarer: