Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 18 februari 2010

Ett unikt brons, världens första och enda guldskimrande bronsmedalj!

Expressens krönikör, Mats Olsson, beskriver det bäst!

Det som hände igår och det som går till världshistorien som ett av de abslout häftigaste som hänt svensk alpin historia! Anja-fucking-Pärson, som Mats kallar henne denna dag, är på allas läppar idag i Vancouver, i Whistler, i hela skidvärlden! Hon är hård, tuff och visserligen långt från Vonns och Mancusos sexapeal, med anledning av deras extra avdressade pics, men hon är f-n så mycke hårdare och beundransvärd en dag som idag. Jag gråter inte längre, jag är överlycklig för hennes skull, för hela alpinsveriges skull, inte minst för alla ungdomar och juniorers skull som "tvingades" ta del av skräckminuterna framför TVn - som sedan förvandlas till en lång stund av verkligt lyckorus som får tårarna att rinna och pälsen att stå. Oj, vad jag beundrar hennes insats! Tack Anja, för att du stod upp och försvarade vår sport, i den kanske tuffaste stunden i ditt liv!

Får man inte bragdguld för Anjas bedrift så kan man lika gärna lägga ner utnämningen! Kalla i all ära dock, hon startade medaljjakten med sitt härliga humör och fantastiska inställning, men hon har varit favorit och till viss del en väntad segrare. Att sedan kliva ut i spåret och vinna guld är ju en bragd om något, men jag skriver det i gemener. Anjas bragd står för evigt i VERSALER!

Pappa Anders Pärson och resten av familjen måste ägnas en tanke i denna stund för även deras hantering är värd en bragd. Att ena stunden "puscha" sin dotter i en av de tuffaste sporterna i världen och nästa stund agera pappa i en hemsk situation då de flesta av oss varit färdiga att skrapas ihop och komposteras - ja jag kan inget annat än säga att det är en salig blandning av krut, galenskap och minitiös noggrannhet i familjen från Björkvägen i Tärnaby.

Anja, grattis till världens första och enda guldskimrande bronsmedalj! Citat av Mats-fucking-Olsson.

Se Olssons inslag via Expressen-TV,

http://www.expressen.tv/sport/os2010/1.1888195/olsson--fran-sorg--till-gladjetarar

Läs Olssons länk i Expressen,

http://www.expressen.se/sport/os2010/1.1888420/mats-olsson-vilken-bragd-anja

Inga kommentarer: