Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 3 februari 2010

Team Future lyckades i Tjeckien!

Bild: Kim Wiklund från Bygdsiljum tog guld och brons i Tjeckien!

För ett par veckor sedan reste första Team Future-gänget ner till Tjeckien för att tävla slalom och storslalom i Ricky v Orlickych-tävlingen. Bland åkarna fanns två förväntansfulla region 1-åkare och på ledarsidan Piteå Alpinas egen Peter Mellgren.

Åkarna i Team Future, Tjeckien 22-23/1
Fredrik Bauer, IFK Mora AK
William Franzén, IFK Lidingö SLK
Kim Wiklund, Bygdsiljums SK
Ella Forsman, ÖFS
Anna Arnesson, Sundsvalls SLK
Johanna Mäntylä, Piteå Alpina

Peter Mellgren rapporterar idel lovord för dessa ungdomar. Såväl resultat som gott uppförande får högsta betyg! Fantastiska ungdomar, menar Peter.

Att ta steget ut i Europa som 15-åring kräver god ordning på det egna materialet och stor dos av social förmåga. Långt ifrån "curlande" föräldrar måste ungdomarna lära sig att stå på egna ben, kanske för första gången. De fixar skidorna själva och besiktar banor utan att vara styrd av någon. Peter Mellgren finns alltid i närheten för att stötta men han kan konstatera att i de flesta fall fixar de detta helt och hållet på egen hand. Det får verkligen ungdomarna att växa, menar Peter, som betonar vikten av att de tar dessa erfarenheter med sig hem. Självständiga åkare lyckas helt enkelt bättre när de skall gå från ungdomsåren till de första tuffa junioråren. Peter Mellgren och hjälpledaren Kurt Schäufelä kan stoltsera med en riktigt bra medaljskörd för sitt gäng!

Sveriges ungdomar tävlade om totalt 12 stycken pallplatser och 4 av dessa hamnade i Sverige. Det blev två guld och två brons! Lägg därtill två stycken fjärdeplatser och det är ingen tvekan om att Sverige dominerade som den bästa nationen av totalt 14 stycken nationer. Superkul och grattis till Er alla!

Piteås Johanna Mäntylä åkte till sig en 9:e och en 10:e plats och Bygdsiljums Kim Wiklund tog alltså ett meriterande GULD i slalomtäclingen och en bronspeng i storslalom, Grattis Kim! Dalmasen Fredrik Baur tog guld med fantastisk åkning i storslalom medan Anna Arnesson från Sundsvall tog brons i samma gren.

Inga kommentarer: