Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 14 februari 2010

Kvalet till ungdoms-SM går in i slutskede!

Helgens blåsiga USM-kval i Gällivare får symbolisera kvalstriden bland de unga killarna- och tjejerna i Region 1. Kval tre av totalt fyra är avklarat och nu återstår endast farten i Nalovardo om två veckor. Helgens strid om de högsta poängen fördes av två snabba 96:or på killsidan. Bodens Hannes Grym och Kirunas Isak Klein gjorde upp om topplaceringarna i killklassen, sedan Bygdsiljums Kim Wiklund dragit på sig en underbensskada vid träning på fredagen. I tjejklassen presterar Hildur Karlsson åter igen bra resultat med sina två pallplatser, idag faktiskt högst upp på podiet när Magdalena Fjällström inte syntes till.

Sofie Gidlund från Kiruna kliver fram och visar sina färdigheter i Dundrets fina storslalombacke. Hon åker till sig en fjärde och en femte plats och är en säker kandidat till USM i Tärnaby om ca en månad.

Piteås Johanna Mäntylä visar att hon är ständigt att räkna med på podiet! Idag blir hon tvåa efter två hyfsade åk, dock en bit från hennes maxkapacitet. Lagom till USM kanske vi får se Johanna i toppform och med viljan att vinna - men då krävs att Johanna tar fler risker, enligt min mening. En tydligare ytterskida skulle räcka långt! Ett passande påhittat ordspråk får bli - "för att vinna krävs det att man är beredd att ta risker, och förlora". Kör hårt! ;-)

Piteå Alpina får ihop ett silver, ett brons och två femteplatser i detta kval. Linn Nilsson åker bra men har mycket mer kapacitet och det lossnar litegrann för Alfred Pettersson på söndagen, vilket var roligt. I kvalsammanställningen återfinns just nu fem stycken killar och fem stycken tjejer, födda 1996 på kvalplats till USM. Just nu finns fyra Pite-åkare bland de kvalade.

Avslutningsvis, i år "missar" alla USM-kvalade ungdomar en rolig aktivitet i Funäsdalen. Sverigefinalen går av stapeln någon vecka innan USM och den här tävling tror jag blir riktigt kul! USM i Tärnaby går över en hel vecka medan Sverigefinalen utgör fyra dagar i en minst lika härlig miljö. Aktiviteten blir en bra "tröst" till övriga regionåkare som ligger på fel sida om strecket. Från Sverigefinalen finns chans till USM-avancemang.

Resultat
http://ta.skidor.com/EventDetails.aspx?EventID=792&orgid=8573

Inga kommentarer: