Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

lördag 6 februari 2010

Våren närmar sig!

Denna helg tampas svensk alpin-elit i Fjätervålen där förövrigt Luleås unga stjärna Gustav Lundbäck sensationellt tog en pallplats idag och UHSKs Felia Rosén är tillbaka och gör ett kanonbra resultat, samtidigt som distrikt Norrbottens C- och B-ungdomar gör upp om de ärorika pokalerna i Kiruna. I Stockholm pågår ENL-tävlingar för fullt och i Piancavallo i Italien gör "de äldre" upp i Världscupen för Masters. I franska Les Houches har junior-VM precis avslutats med en tredje plats som bäst för årets stjärnskott, Sara Hector. På andra sidan Atlanten förbereder sig alpinisterna i den lilla skaran, lyckligt lottade, för de olympiska spelen och vi hoppas förstås på medaljer. De hetaste namnen är sannolikt Myhrer, Hargin och framförallt Pärson. Tävlingsmänniskan Pärson laddar mentalt och har fått till en bra avslutning innan racen. Kanske pekar Vonns kurva nedåt och "Tess" Pärsons uppåt och kanske blir det medaljer av ädlaste valör! Mina "OS-medaljer" är i vart fall putsade och ligger redan i säkert förvar i prisskåpet.

A-åkarna i region 1 har däremot en liten andhämtning och imorgon vankas träning i både Älvsbyn och Kåbdalis. Storslalom står på schemat och som vanligt blir det kanonträning för den som är "vaken"! Är du tillräckligt vaken för detta erbjudande? Hör av dig isåfall.

Inga kommentarer: