Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 12 december 2010

Norrbotten i topp i Arvidsjaur!

Daniel Steding utklassar sitt motstånd på lördagen och kräver större utmaningar! Det är inget snack om att Danne etablerat sig i den absoluta toppen i landet. Så sent som i början gjorde han sin första Europacup-start, visserligen med en DNF i bagaget hem men med nya erfarenheter och laddad för nästa "trappsteg" i karriären. Efter Europacupen i Åre presterar han suveränt i Funäsdalen och snittar nu ca 24 FIS-points. Det är en lång och tuff resa men han har gjort det fantastiskt bra! Med sin målmedvetenhet är han unik och definitivt en kille för möjlighet till kommande landslagsuppdrag.

Han närmar sig topp 20 i landet i favoritgrenen slalom och sett till sin ålderskull så ligger han i topp! För att nå Världscup krävs sannolikt en halvering av punkterna. Han är på god väg, killen från Luleå Alpina! Han vinner i Arvidsjaur och det rejält! Motståndet var inte det allra vassaste men åker man så fort så ger det låga punkter ändå!

På tjejsidan vinner Rebecka Gunnarstedt på lördag och har precis landat på tredje plats i söndagens tävling. Av punkterna att döma finns mer att hämta ur Rebecka men en seger är en seger och det goda med den kråksången är att det ger ett självförtroende som man kan bygga vidare på.

Idag vinner Alexandra Sjöström, UHSK före Antonia Söderberg från Getbergets Alpina. Alexandra går första året på gymnasiet i Tärnaby och har ett guld i USM från Hovdebacken i "Skalet". Det är en härlig tjej som kämpat i skuggan av UHSKs särskilt duktiga åkare, Lotta och Lisa och som nu tar sin första seger i juniorsammanhang. Hon punktar ner sig rejält till ca 41 FIS-points och kan vara mycket nöjd med dagen.

Piteås Johanna Mäntylä tar två bra resultat med sig från Arvidsjaur och etablerar sig direkt i FIS-listan rund drygt 70 FIS-points. En klart godkänd start på den internationella karriären. Johanna har provat internationella tävlingar tidigare, inte minst som A2:a då hon tillhörde Team Futures lag ute i Europa. Hon har sannolikt ännu mer att ge men har nu Arvidsjaurs slalomrace bakom sig med goda minnen. Nu är det bara att jobba vidare målmedvetet, mot nya mål!

Grattis till Er alla!

Inga kommentarer: