Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 19 december 2010

Nu lossnar det!

Dressed for success!

Äntligen! Som jag tidigare berört, mörkret över storslalom-himlen har bytts ut mot ett riktigt fett juleljus! Matts Olssons sjundeplats i tuffa italienska Alta Badia är ett tecken vi väntat på mycket länge! Det är vändningen! Ett till resultat bland de tio och trenden är hur tydlig som helst. Inte sedan Fredrik Nybergs fornstora dagar kring åren 2005-2006 har vi kunnat glädjas åt herrarnas storslalomprestationer. Jag tillåter mig att spekulera "hej vilt" och funderar om inte en annan Olssons start i Val d´ isere kan fungera som injektion för övriga i laget! Well, jag är oerhört glad och lika nyfiken på vad det är som gjort att det lossnat så tydligt. Antagligen är materialet en faktor, erfarenheten en annan. Kanske situationen med uteblivna resultat en tredje. Fysiken hos Matts är det uppenbart inget större fel på och detta är bara en i raden av positiva julklappar de svenska stjärnorna ger oss lagon till kommande helg.

Två andra personer gör mig också glad! Två kaxiga killar, en med grymt självförtroende och en med ett på väg uppåt! Jens Byggmark is back on track! Han är stabilare än någonsin och bygger nytt starkt självförtroende. Nu är det dags att glömma det trista förflutna, materialstrulet och tro på sin egna förmåga. I Jens fall ser vi hur ett mindre anpassat material kan få vem som helst ur balans. Ur obalansen föds tveksamheten och ur tveksamhet genereras inga vinster inom alpin racing! Välkommen tillbaka Jens, du är efterlängtad!

Jens vinner Europacupslalomen i italienska Pozza di Fassa, punktar därmed 6,0 FIS och slår bl a OS-vinnaren Giuliano Razzoli som blir fyra och Mattias Hargin som blir sexa. Dagen efter blir Jens tvåa i Madonna di Campiglio med Rainfried Herbst och Mattias på tredje respektive fjärde plats. Det här, tillsammans med slalomresultatet i Val d´isere är ett tydligt tecken på att kräftgången är slut.

Fly me too the moon!

Mannen utan fruktan, tillika världens snabbaste glidare på ett par störtloppsskidor, 41-årige Patrik Järbyn slog alla med häpnad i Val Gardenas störtlopp i helgen. Han såg länge ut som en pallkandidat tills dess att störtloppsbanans yta blev allt mer glatt av solens strålar. Han slutade på en mycket hedervärd sjundeplats och kan med sjundeplatsen i super-G för en tid sedan, åka hem till familjen och fira jul som kung! Ta del av hans bloggende på Nyheter24, http://nyheter24.se/sport/vinterkanalen/patrik-jaerbyn

Vilken helg för killarna!

Inga kommentarer: