Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 4 januari 2010

Kanadas antiklimax

Det går inte som planerat för de Kanadensiska teamen. Skadorna avlöser varandra och nu senast, i damernas slalom i Sagreb, skadade sig Anna Goodman så illa i ett knä att hon sannolikt blir borta minst ett halvår. Hon är den sjätte medlemmen ur det Kanadensiska landslaget som är borta från Olympiska spelen i Whistler i februari.

Anna Goodman hade en topp 10 placering på gång i första åket när hon föll ganska exakt på samma ställe som hon föll i fjol, och bröt tummen (!). Nu händer det igen vilket nästan på ett ironiskt sätt säger att OS-medaljerna minsann inte skall komma lättförtjänt för Kanada. Anna var på gång och hade precis klättrat till topp 10 genom bl a en 9:e plats i Åre och två segrar i Nor-AM.

Övriga skadade är:

John Kucera
Jean-Philippe Roy
Francois Bourque
Larisa Yurkiw
Kelly Vanderbeek

Alla dessa var OS-hopp! Men tyvärr får vi aldrig veta om de skulle lyckas ta de där prestigefyllda medaljerna. Nu står hoppet till bl a Osborne-Paradis eller möjligtvis Emily Brydon på tjejsidan.

Det är tufft att vara alpinist i Kanada just nu! Men ur askan växer sannolikt något starkt fram!

Inga kommentarer: