Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 10 januari 2010

Piteås Johanna Mäntylä klar för Tjeckien!

Johanna Mäntylä, en av Piteås duktiga A-åkare, klarade pärsen i Funäsdalen under centralläger 2, för övrigt ett läger som är ett uttagningsläger till internationella ungdomstävlingar i Europa. Fantastiskt roligt för Johanna och förstås Piteå Alpina och inte minst för Peter Mellgren, tränare i junior/senior-gruppen i Piteå Alpina, som varit på plats i Funäsdalen och varit en av de ansvariga som summerat tider, analyserat, rangordnat och "vaskat" fram årets duktigaste A-åkare, så här långt in på säsongen.

Johanna har gett sig själv chansen genom hård och medveten träning och nu resulterar det i en resa med Team Future till Tjeckien, för tävling i såväl slalom som storslalom. Preliminärt handlar det om tävlingar i den s.k. Ricky V Orlickych-tävlingen i Lethoradska den 21-23/1. Den slutliga planeringen är inte klar, dock.

Johanna har haft en fantastisk vecka och upplever själv att hon presterat riktigt bra på lägret! Det har varit en lång vecka eftersom lägret inleddes direkt inpå den tuffa och smått kalla tävlingshelgen i Klövsjö/Vemdalen, där Johanna åkte till sig en finfin 8:e plats i storslalom. Nu kan Johanna luta sig bak och vila ut några dagar i hemmamiljön och vara mycket, mycket nöjd med sin insats under försäsongen 2009/2010, men ganska snart är det alltså dags för ett äventyr till Europa.

Med bl a sju inledande dagar i Sölden, tillsammans med övriga A-åkare i Team SAP, och därefter många träningspass i norrbottens skidpärla Kåbdalis har hon verkligen visat på en fantastisk kurva uppåt! Hon har levererat bättre och bättre åkning allt eftersom tiden gått och nu när vår hemmasäsong kommer igång på allvar startar en ny period med mer tävlingsträning och så småningom riktas siktet in på USM i Tärnaby 22-27/3, men först Tjeckien!

Alla i Piteå Alpina, grattar och önskar stort lycka till!

Inga kommentarer: