Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

torsdag 7 januari 2010

Piteås Johanna Mäntylä tog en plats bland de bästa i Klövsjösvängen!

Johanna Mäntylä, Piteå Alpina och Moa Holmgren, AK Skellefteå tog sig vidare till nästa steg i Team Future. Båda två var med i Team SAPs aktivitet för A-åkare under försäsongen där bl a ett Sölden-äventyr ingick.

Piteås Johanna Mäntylä presterade kanonbra i Klövsjös storslalombacke när hon placerade sig som 8:e flicka. Hon hade startnummer runt 70 bland ca 140 st åkare på tjejsidan, vilket vittnar ännu mer om bedriften. Jag säger bara, stort GRATTIS och lycka till på nästa steg!

Johanna har stor kapacitet och har inlett säsongen med bl a pallplats i Luciaracet i Tärnaby, endast slagen av TIK Fjällvindens suverän Magdalena Fjällström. Att hon nu kliver fram topp 10 i Klövsjö är tydlig en bekräftelse på att hon är på rätt väg! Största förändringarna i år tycker jag personligen ligger på det fysiska planet. Med styrkan kan hon hålla emot de krafter som uppstår på ett bättre sätt. Johanna har en tuff åkstil med ganska snäv åklinje men även linjevalet blir bättre och bättre.

Johannas bedrift är viktig för fler än henne själv. Inte minst är den viktig för övriga klubbåkare som kan se upp till Johannas bedrift och inse att allt är möjligt, med bra vilja och en bra plan. Tillsammans med stöttande familjer, bra tränare och vänner gör vi detta möjligt! Nu är det bara att njuta för Johanna - ett kort ögonblick - och sedan satsa på även nästa steg, för där har hon chansen - men konkurrensen är stenhård! Oavsett hur det går för henne så har hon visat att hon kan åka skidor!

Ifjol tog sig Piteås Sofia Öquist vidare till Europaäventyr i Spanien. Internationella ungdomstävlingar i Europa är ett av målen för tjejerna och killarna, uttagna till Svenska Skidförbundets satsning, Team Future! Men till de som inte kom med vill jag verkligen betona, ge inte upp för detta!

Som stöd för de sista orden kommer ett citat, uppsnappat av mig på "vägen" och hämtat från en deltagare i Team Future ett tidigare år. "Det är kul att bli uttagen men det är inte lika kul att vara uttagen" Med det citatet kan vi konstatera att det ofta kan vara ganska bra att slå ur det berömda "underläget". Er tid kommer! Kämpa på!

1 kommentar:

Unknown sa...

Tycker kvoterna till USM slår lite fel när t ex region 4 killarna bara får 11 platser men ändå har tillräckligt bra åkare för att 6 st ska bli uttagna till centralläger 2. 18,3% av platserna till USM men upptar 31.5% av platserna till C2. Logiskt borde det alltså vara 5 plaster kvar för övriga 60-70 åkare att slåss om.

Näe, inför nåt annat kvalsystem eller rankingsystem där åkarna får starta efter hur bra dom är jämfört mot hela sverige. 96:orna bör ju inte vara beroende av hur duktiga deras 94:or var.