Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 6 december 2009

Bra resultat av Region 1 i Funäs!

Resultaten från FIS i Funäsdalen analyseras runt om i stugorna ikväll!

Det finns verkligen många glädjeämnen! UHSKs Lisa Blomqvist tar sin andra andra-plats i sin andra FIS-helg! Hon är inte van platsen men det måste vara över förväntan även för henne själv, hon har trots allt många år kvar att utvecklas till en av våra nästa stora stjärnor i Sverige! För det finns fler! Se tex på världens klart bästa storslalomåkare just nu, född 1992, Sara Hector från Kungsbergets Alpina! Hon är nåt i hästväg, må jag säga! Nu senast en ny pallplats i Europacupen i Kvitfjell! Den tjejen utmärker sig och är precis vad vi behöver just nu! Hon åker snart världscup för hon kan inte sänka sig mer i Europacupen. Det blir intressant!

Andra glädjeämnen är Norrbottens stolthet Daniel Steding! Han stretar vidare och dominerar övriga 92or i Funäs, i en gren som inte är hans bästa! Juniorlandslaget är en given konstellation för Steding, om än inte nödvändig. Han presterar kanske bättre genom att stå utanför laget. Han klättrar i rankingen i GS bland 92orna i Sverige. Ett till i samma nivå och han är i topp!

Det lossnar allt mer för Kiruna BKs Ylva Stålnacke, vilket är skitkul och ett bra kvitto till Tärnaby Skidgymnasium, att de är på rätt väg! Ylva åker till sig en meriterande 17e plats på söndagen, vilket bör ge henne ranking topp 10 bland Sveriges 92or.

Sarah Olsson, inte att förglömma, gör ett bra race i Funäsdalens andra GS-tävling. Hon placerar sig som 29a och är tredje bästa 94a, efter Lisa och Paulina Grassl. Det lossnar allt mer för Vännestjejen! Kul! Funäsdalens storslalom är en stundvis krävande backe vilket gör det hela extra bra och med 79e i FIS-punkter skulle Sara, enligt 13e FIS-listan 2008/2009, landa bland topp 12 i landet i hennes åldersklass.

Inga kommentarer: