Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

tisdag 22 december 2009

Skicrossens pudding just nu!

Foto: Giuseppe Cacace/AFP/Getty Images

Alltså, denna Anna Holmlund! Hon kom från ingenstans, ja nästan... Sundsvall, och rensar rent i damernas Skicross som om hon aldrig gjort annat! Idag vinner hon igen! Hon tar kval efter kval och eliminerar alla som om hon var utan konkurrens! Men det är hon definitivt inte! Sporten är tuff och kräver all respekt!

Idag får hon en biljett av SOK till Vancouver och helt plötsligt har Sverige ett nytt hopp i vinterspelen! "Stålmorsan" Magda Eljans har varit i världseliten i många år, tror hon passerat 40 nu, men med grym rutin tar hon också en plats i OS men hon är rejält passerad av Anna under dessa smått magiska dagar för Sundsvalls-tjejen!


Foto: Jed Jacobsohn/Getty Images North America)

Norrbottens stolthet på Skicrosshimlen är ju som bekant Tommy Eliasson! Se bild, den skymda killen av de tre. Även han har idag fått en biljett till Canada och OS vilket jag särskilt gratulerar! Tommy var en gudabenådad storslalomåkare i junioråren och minns inte jag galet vann Tommy yngre junior-SM i just storslalom.

Bakom årets satsning står förstås ett par riktigt heta "gamla" alpinrävar! Peter Lind och Magnus Oja har på kort tid tagit fram Skicrossen ur "en dold garderob" och håller på att göra den superintressant! Med stjärnskottet Anna har de fått fjutt på "brasan" och frågan är om inte denna brasa kommer att brinna för evigt! Sporten är kanonintressant, Anna är 22 bast och har framtiden för sig och fler lär följa i hennes fotspår! Lyckas man inte slå sig in i toppen i de alpina grenarna storslalom, super-G och störtlopp är denna gren en närbesläktad variant! Men den kräver förstås sina ingredienser som styrka, fokus och tuffhet. Värt ett försök bör det dock vara för de allra flesta med lite "speed" under laggen och med lite grövre överkropp!

Men skidsverige behöver fler arenor!

Jag har sagt det förr, det blir en intressant vinter!

Grattis till framgångarna Swedish Skicross Team!

Inga kommentarer: