Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

fredag 18 december 2009

Lägsta notering för Jon Olsson!

Talangfulle Jon Olsson vinner sin första Nor-Am borta i Canadas Panorama, BC! Nor-Am serien kan jämföras med Europacupen och i den totala cupen ligger han 2:a för närvarande.

Han vinner och sänker punkterna ytterligare! Med 12 i FIS-points ligger han nu och nosar bakom Myhrer, Rainer och brorsan Hans. Före de tre sistnämnda finns bara Matts Olsson och suveränen Markus Larsson, båda singelpunktare. Hur bra är en 12:a? Det är riktigt bra! För att få en jämförelse så innebär det ca 70:e plats på världsrankingen vilket betyder att han snart är med i landslaget, tro mig! Han är rankad 6:a i Sverige och om han varit Österrikare hade han varit rankad som 17:e man och i paritet med Christoph Gruber. Hade han varit "Suisse" hade han varit precis utanför landslaget på 7:e plats.

För att få till ytterligare en jämförelse så använder jag mig av Jens Byggmarks ställning i FIS-listan. Han har 25 FIS-points i GS och ligger på 300:e plats och ca 10 FIS-points i favoritgrenen slalom, där han ligger på 68:e plats. Jon är med andra ord i princip lika bra i storslalom som Jens Byggmark är i slalom.

Jon är på G!

http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=AL&competitorid=45086&raceid=59953

Inga kommentarer: