Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 9 december 2009

En skräll är på väg!

Jag vet inte, men jag har en sån där "övertygande" känsla att helgens kommande WC-tävlingar i Åre öppnar dörren för en ny stjärna i Sverige. En "coming girl" som snabbt som f-n presenterat sig som en fullgod kandidat till världscupen i storslalom. Född 1992, således 17 år ännu, och rankas redan topp 5 i sverige efter stjärnor som Maria, Anja och Jessica. Med två riktigt fina europacup-resultat i bagaget, där det inte var någon tvekan om att hon utmärker sig som något extra - iallafall bland övriga svenskor. En tjej som med två snabba 9-punktare, i smått chocktillstånd, ställs mot världens stjärnor.

Men det är klart, vi besinnar oss en aning. Ranking på 9 ger ungefär 50e plats i senaste FIS-listan. Bättre än Lene löseth från Norge men sämre än Allison Forsyth och Sarah Schleper... ungefär. Men visst vore det roligt om hon, med självförtroendet, och "underläget" hon skaffat sig som debutant, kunde göra ett litet underverk.

Jag fattar det inte riktigt, hon gick från drygt 25-30 till 9 på två europacuprace! Fantastiskt! Hon har nåt på G den tjejen.

Vi behöver såna! Lycka till Sara Hector och övriga tjejer!

länk till TV-tablån http://www.skidor.com/sv/Varagrenar/Alpint/Nyheter/Egnanyheter/VarldscupdebutantiAre/

Inga kommentarer: