Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 9 december 2009

Pietilä med i absoluta toppen!

Axel Bäck är i form och tar förstaplatsen i Funäsdalens slalom, för andra dagen i rad. Han gör det med god marginal men det är ganska väntat, enligt min mening. Killen är i god form och har mycket självförtroende med sig efter bl a en fantastisk WC-premiär i Levi-premiären.

Pietilä tar tredjeplatsen i Funäs idag! Alltså revanch på en försmädlig fjärdeplats från gårdagen. Den duktige UHSK-åkaren distanseras med 1,45 av årets överaskning från WC-slalom i Levi, Axel Bäck. Se bild. Det blir sannolikt ingen punktförbättring för den unge Johan Pietilä-Holmner men ändock ett styrkebesked. Till andra platsen, som Sundsvallaren Oscar Andersson åker till sig, har Johan endast 2 hundradelar av en sekund! Men det är ett tajt race även mellan Johan och fjärde man, endast 3 hundradelar!

Det gäller att ha marginalerna på sin sida! GRATTIS Johan!

Näst bästa region 1-resultat står Gustav Lundbäck för, med en 34e plats. Gustav har påbörjat säsongen riktigt bra och är helt klart en "coming man" med stort alpinhjärta och bra fokus på uppgiften. Han klättrar i rankingen och ligger på drygt 60 FIS-punkter i båda grenarna för tillfället, innan listan uppdaterats, och då är bara ett fåtal tävlingar körda. Det bådar gott för Luleås "guldägg" från USM 2008 som numera är "intagen" vid elitgymnasiet i Malung. Lycka till på resan mot toppen, Gustav!

Inga kommentarer: