Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

måndag 14 december 2009

Marcel Hirscher fyller platsen!

När Herman Maier abdikerade efter 13 år i världscup-cirkusen stod Marcel Hirscher och gläntade på dörren till densamma. I helgen klev han fram och dominerade i världens kanske tuffaste backe och stakning. Storslalom med 22 meters avstånd och ett underlag som mest liknande en kraftigt sluttande glasskiva, om än inte lika plan. Inte ens i närheten lika plan. Vädret var underbart och Marcel Hirscher hade de senaste veckorna radat upp fina framgångar i Nor-Am serien borta i USA med en första och en andra plats och inte minst dagen innan dagen "D", då han placerade sig som trea i superkombinationen i Val d´isere.

Det andra storslalomåket går till historien och resulterar i Hirschers första WC-seger. Killen är 20 år gammal och debuterade i världscupen i Lenzerheide i mars 2007, drygt två efter juniordebuten. I den första WC-tävlingen, inte fullt tre år sedan, placerade han sig som 24:a distanserad av Aksel Lund Svindal med drygt tre sekunder. Den 13/12-2009 vinner han överlägset med 0,77 SEK före tvåan Blardone. Svindal är distanserad med 1,5 SEK och alpinvärlden har fått en ersättare till Herman Maier!

Hirschers glädje och adrenalinrus går inte att ta miste på. Han är helt uppslukad av sitt adrenalin att han skriker ut sin glädje på ett nästan vulgärt och ovanligt sätt. Han är 20 år och har precis bemästrat det tuffaste av de tuffaste och slagit de allra tuffaste åkarna i världen. På fyra år har han gått från sina första staplande FIS-punkter på 82,82 i samband med Wgrains storslalom till gårdagens 0,0.

I mina ögon fantastiskt!

Njut av slowmotion av Hirscher - för det är enda sättet att hinna se honom ;-)