Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

söndag 20 december 2009

Kanonresultat av Lundbäck!

I Åres FIS tävlingar, med bl a två stycken storslalom, skördar Region 1 fina resultat!

UHSKs Johan Pietilä-Holmner fortsätter rada upp topp-placeringar genom att vinna två dagar i rad! Med tanke på FIS-punkter ger inte Åres tävlingar något riktigt kliv neråt utan de ligger på en nivå likt fjolårets Åre-tävlingar och det är ett tecken på att konkurrensen trots allt inte är den bästa. Man kan nog säga att den är så bra den kan bli utan närvaron av landslagskillarna, men punkter är ju som bekant inte allt! Johan har haft tufft i de inledande Europacup-tävlingarna i Val Thorans och Levi, där han bl a inte kvalat till andra åket bland topp 60, så de senaste pallplaceringarna i FIS-sammanhang här hemma är säkert vad hans självförtroende behöver. Johan är en framtidsman och har all tid att bygga en bra grund här hemma innan han skall leverera i tuffare sammanhang. Han rankas som 9:e man på världsrankingen i sin åldersklass vilket är två placeringar sämre än förra året. Det krävs FIS-punkter under 15 för att vara topp tre.

Ett av Norrbottens framtidshopp på killsidan heter helt klart Gustav Lundbäck! Där har vi en kille som vet vad han vill! Han studerar vid elitgymnasiet i Malung och verkar trivas bra! När man trivs och älskar det man gör, ja då kommer resultaten förstås! Han vann USM i slalom 2007/2008 och hade en ganska tuff inledning på första junioråret men nu lossnar det rejält, må jag säga! Han punktar ner sig rejält genom att åka till sig en meriterande 24:e plats! Han blir klart bästa kille född 1993 och gör 41,38 i FIS-points vilket är mycket bra! För att få en jämförelse tittar vi på listan och finner Gustav för närvarande på drygt 80 FIS-points och på en 229:e plats i världen i sin åldersklass. Om vi antar att Gustav gjort två likadana resultat, likt den han gör idag, ja då hade han varit 2:a i världen! Det kallar jag ryck! GRATTIS Gustav!

Rebecka Gunnarstedt gör även hon ett kanonresultat idag! Det var en svängig storslalom och Rebecka satte ingångarna på ett mycket bra sätt! Med bra skär utan "skorr" och med bra rörelse i åkningen åkte hon till sig en 13:e plats! Hon är i topp bland födda 1991 och i snitt ca 2 SEK per åk efter WC-åkarna Frida Hansdotter och Maria Pietilä-Holmner i topp. Helt klart ett riktigt bra resultat! Kul! Det bådar gott inför framtiden!

Nu väntar en avkopplande jul för många alpina talanger. En tid för återhämtning och "batteriladdning" tillsammans med familjen. Lagom till första dagarna på det nya året står de där igen i startkuren och laddar allt. Då handlar det om slalom i Arvidsjaurs fina slalombacke! Det borde vara en passande backe för Rebecka och bl a Luleås Daniel Steding! Kanske tid för fler norrbottningar att kliva fram!

På tisdag hoppas jag få stå på start i Kåbdalis nya fina Super-G backe! Piteå Alpina har en aktivitet och det enda som stör mig är ett oroväckande snöfall denna dag. Jag vill nämligen ha soool!

Inga kommentarer: