Välkommen till Masterskier.blogspot.com

Nu har du kommit till en blogg för alpinister och alla med intresse i sporten. Ämnet är alpint och här förmedlas åsikter, händelser, prestationer och annat smått å gott inom området. Du finner även en presentation av mig själv som master skier.

onsdag 16 december 2009

Olsson trea på träning i Val Gardena!

Förberedelserna för Val Gardenas WC-störtlopp har börjat idag och Österikes Michael Walchhofer var snabbast före Svindal och vår egen Hans Olsson.

Backen, och underlaget, sägs vara ganska lättåkt. Snön är ännu greppig men åkarna hoppas att underlaget skall bli snabbare ju närmare tävling de kommer. Bode Miller hade 20:e träningstid men som Ni kanske förstår så betyder oftast träningstiderna ingenting. Åkarna testar material och sekvenser och har av den anledningen inte fokus på att vara snabbats i mål.

Jag hoppas som vanligt att veteranen Patrik Järbyn kliver fram och visar det en del av oss vet, att han är världens snabbaste glidare. Håll utkik efter hans tider framförallt på glidpartierna. Patrik var 3:a i fjolårets Super-G i Italienska Val Gardena och 18:e man i störtloppet, men hoppet överger inte mig. Didier Cuche dras med ett revbensbrott och kräver normalt tuffare hang än detta och Werner Heel är i bra form och blir att räkna med. Det blir som vanligt spännande!

Go, go Järs!

Inga kommentarer: